שיקום בעקבות פיברומיאלגיה

שיקום זה לא משחק! בחרו נכון – המרכז לשיקום!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

פיברופיברומיאלגיה היא תסמונת ראומטית הבאה לידי ביטוי בכאבי שרירים באזורים שונים בגוף, שינה לא מרעננת וכתוצאה מכך גם עייפות ניכרת במהלך היום, דלקות מפרקים, ריכוז לקוי ועוד. מדובר בתסמונת פונקציונלית, כלומר בתסמונת תפקודית, שיש בה כדי לגרום למגבלה בקרב הלוקות בה (רוב הסובלות מהמחלה הן נשים). במקרים החמורים ביותר היא עלולה אף לגרום לנכות של ממש. מידע נוסף ומורחב על התסמונת באתר fms.org.il

לפי חלק ניכר מהחוקרים בתחום, נראה כי תהליך שיקומי מוצלח של אישה הסובלת מפיברומיאלגיה צריך להתנהל במסגרת רב מקצועית הכוללת בין היתר פסיכולוג, פסיכיאטר, פיזיותרפיסט, מומחה לפעילות גופנית ועוד. כמו כן חשוב לשים דגש על ההתמחות של אנשי המקצוע השונים בטיפול בחולם הסובלים ממחלות המערבות רקמות רכות ובאופן כללי להקפיד על כך שהטיפול יותאם באופן אישי לכל מטופל ומטופל בהתאם לאורח חייו, דרגת הפגיעה בתפקוד, מאפייני התסמינים מהם הוא סובל ועוד.

בנוסף לכך קיימת הסכמה גורפת בנוגע לכך שהתהליך השיקומי שמטרתו לסייע לסובלות מפיברומיאלגיה צריך להתאפיין במידה רבה מאוד של דינמיות. בהתאם לזאת, חשוב לנטר את השינוי בתפקוד לאורך הזמן ולבצע התאמות בתכנית השיקומית בהתאם לצורך.

מה היא מטרת השיקום בסובלים מפיברומיאלגיה?

מטרת העל של התהליך השיקומי היא להשיב את הלוקות בפיברומיאלגיה לרמת תפקוד גבוהה במידת האפשר תוך הפחתת מידת החומרה של התסמינים השונים המרכיבים את התסמונת. באופן פרטני יותר ניתן לכתוב כי מטרת העל של תכנית השיקום היא לגרום להפחתת הכאבים, שיפור השינה, שיפור הריכוז, שיפור מצב הרוח, טיפול בתסמינים הנוירולוגיים (עקצוצים, נימול, תחושת שריפה בעור ועוד), שיפור תפקוד מערכת העיכול, שיפור תפקוד המפרקים ועוד.

כבר כאן ניתן להבין מדוע ישנה חשיבות עלונה להתאים את התהליך השיקומי באופן אינדיבידואלי עבור כל מטופלת ומטופל וזאת כיוון שהתסמונת באה בכל אחד מהחולים לידי ביטוי באופן שונה. כמו כן ניתן להבין מדוע חשוב לדאוג לנהל את תהליך השיקום במסגרת רב מקצועית שכן התהליך השיקומי כולל התייחסות לצד הפיזי במקביל לצד הרגשי והנפשי.

במיוחד חשוב לתת את הדעת לאספקט הנפשי בתהליך השיקומי וזאת כיוון שמדובר בתסמונת שנכון להיום רב הנסתר על הגלוי בה. בעובדה זו יש מספיק בשביל לגרום להעלאת מפלס החרדה כשמן הסתם החרדה לנצח תחבל בתהליך השיקומי. על ידי מתן מידע אודות התסמונת, בניית תכנית שיקומית המבוססת על יעדים ריאליים וביצוע של תהליך תיאום ציפיות מול המטופל, ניתן להוריד את מפלס החרדה ולהתחיל לבנות תכנית שיקומית באווירה חיובית ותומכת, החשובה כל כך עבור הסובלים מפיברומיאלגיה.

שיקום מקצועי עבור הסובלים מפיברומיאלגיה

רבים לא יודעים זאת, אבל נכון לכתיבת שורות אלה (2015) המוסד לביטוח לאומי מכיר בסובלים מפיברומיאלגיה וזאת בניגוד לעבר, עת סבלו הלוקים בפיברומיאלגיה מהתעלמות ממסדית גורפת. בהתאם לכך, אם קיימת התאמה לקריטריונים, אין זה מן הנמנע שהמבוטחת תהיה זכאית לאחוזי נכות בשיעור מסוים. במקרה הזה, שבו הסובלת מפיברומיאלגיה נמצאה זכאית לאחוזי נכות, ייתכן מאוד כי תיהיה זכאית גם לשיקום מקצועי לנשים עם נכות מטעם המוסד לביטוח לאומי.

השיקום המקצועי מטעם המוסד לביטוח לאומי ניתן עבור אנשים עם נכות שלא מסוגלים לעבוד בעבודתם או בכל עבודה מתאימה אחרת וכן עבור אלו הזקוקים לתהליך של הכשרה מקצועית על מנת שיוכלו לשוב לעבודתם או לעבוד בעבודה אחרת המתאימה לכישוריהם לאחר שנפגעו או חלו. במהלך ההכשרה המקצועית, מעבר להכשרה עצמה, דואג הביטוח הלאומי לשלם למבוטח עבור שירותי תמיכה והנגשה, הוצאות נסיעה ולינה, שכר לימוד, מכשירי לימוד, ציוד לימודי, שיעורי עזר ודמי שיקום.

מרכז השיקום

מרכז השיקום מתמחה במתן מידע בתחום השיקום, כל מה שרציתם לדעת על שיקום במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
פסיכולוג
הלם קרב: זיהוי, הבנה ותמיכה – מדריך לחיילים, חברים ובני משפחה

הלם קרב, או פוסט טראומה, הוא מציאות כואבת עבור רבים מהחיילים והחיילות בישראל. על פי נתונים עדכניים, אלפי לוחמים ולוחמות מאובחנים מדי שנה כסובלים מהלם קרב, והמספרים ממשיכים לעלות. זיהוי מוקדם של התסמינים והפניה לטיפול מתאים הם קריטיים להתמודדות מוצלחת ולחזרה לחיים תקינים. מאמר זה נועד לספק מידע, הבנה ותמיכה לחיילים, חברים ובני משפחה המתמודדים עם הלם קרב.

לקריאת המאמר »
תגידו שלום לדליפות היתרונות של תחתונים סופגים לחוזק רצפת האגן

תרגילי רצפת האגן חיוניים לשמירה על שליטה בשלפוחית השתן ומניעת בריחת שתן. תרגילים אלה כוללים כיווץ והרפיה של השרירים התומכים בשלפוחית השתן, הרחם והמעיים. עם זאת, לפעמים עדיין יכולות להופיע דליפות, במיוחד במהלך פעילות גופנית או כתוצאה מחולשת שרירי רצפת האגן.

לקריאת המאמר »
072-3341191
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!