שיקום בעלי הפרעות אכילה – התמודדות, שיקום ופתיחת דף חדש

שיקום זה לא משחק! בחרו נכון – המרכז לשיקום!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

הפרעת אכילה - שיקוםהפרעות אכילה, כגון אנורקסיה, בולימיה הן הפרעות מהן סובלות בדרך כלל נשים, אך גם גברים. הן מופיעות בגילאים צעירים וכשאינן מטופלות, עשויות להמשיך לבגרות. מאמר זה מתייחס לשיקום הסובלים מהפרעות אלו, והכרת המסע המאתגר אותו עובר אדם עם ההפרעה, והתמודדות בני משפחתו.

זהו תהליך אישי. כל אדם חווה גרסה שונה מעט של עליות ומורדות, ניצחונות ותבוסות, הצלחות וכישלונות. שיקום הפרעות אכילה נועד ללמד את הסובל מהן שהוא ראוי, בעל ערך ואהוב, כשהוא במשקל תקין ובריא.

החיים אינם צריכים להיות סובבים מכשירי משקל, כוסות מדידה ואשמה מתמדת, למרות מה שטוענים אנשי פרסום, מגזיני אופנה, וכל התמונות השליליות הקשורות לאופן בו גוף "צריך" להיראות. זוהי עדות לכוח אישי לנצח מחלה שכמעט אינה ניתנת להבסה.

התמודדות רגשית

חלק מהאנשים מפתחים הפרעות אכילה כדרך להתמודד עם ילדות של כאוס, תחושות נטישה, כעס, תחושות חוסר התאמה לסביבה ואשמה מחניקה מתמדת. ההפרעה מאופיינת בעליות ומורדות, כשלעיתים היא מתונה יותר ולעיתים מתפרצת בהתקפים במלוא מובן המילה. בהתאם, גם תהליך השיקום מתבטא בעליות ומורדות, כשאדם עשוי להיענות לאתגרי התכנית, ואז לסגת, ואז להשתפר שוב, וחוזר חלילה, עד ההגעה ליציבות פיזית ונפשית.

שיקום מהפרעות אכילה כולל התמודדות עם עומס רגשות המתחילים לצוף כשאדם מתחיל לאכול את הכמויות אליהן אינו רגיל. במובן מסוים, הפרעות אלו עשויות להיחשב ל"טירוף" רגשי. אך אדם החי עימן מקבל את מעגל הטירוף כדרך חיים יעילה, כשהוא בטוח שאף אחד לעולם לא יוכל להבין את העובר עליו.

למעשה, אחת התובנות העיקריות המתבררות בתהליך זה היא שאכילה מוגזמת או צומות מוגזמים קשורים לסוג של "הענשה" עצמית ולאו דווקא למספרים המופיעים על המשקל. זהו תהליך ארוך טווח ומורכב, במהלכו לומד אדם להתמודד עם "הקולות" בראש הפוקדים עליו להמשיך בדרך הסיגוף העצמי על מנת להיות אדם "טהור, נקי וחזק" יותר, ועד להשגת הכלים הנכונים, הפיזיים והרגשיים, להתמודדות עם החיים.

אדם הסובל מהפרעות אכילה חסר את הידע להמשיך בחייו ללא אחיזה בהפרעה, ואפילו שנים מאוחר יותר, הוא עלול למצוא את עצמו חש תחושת החמצה בעקבות הוויתור על סוג של "עוגן", מעוות ככל שיהיה, אותו החמיץ.

תהליך שיקום הפרעות אכילה

תהליך זה מתבצע במרכז שיקום או במרפאה פרטית בה לומד אדם עם ההפרעה לאכול נכון את כל המזונות מהם הוא נמנע, כולל חטיפים ותוספים. תכנית אכילה זו היא סבל עבור אדם הרגיל לא לאכול מאומה, או לאכול הרבה פחות מהכמויות המוצעות לו, או לאכול בהגזמה ואז להקיא את תכולת הקיבה.

התנהגות זו היא זעקה לעזרה הנשמעת בדיונים קבוצתיים המתקיימים במרכז השיקום, במהלכם עובר אדם דרך מהבנה שאינו מסוגל לסבול את עצמו במשקל מסוים, עד להבנה כ התמודדות עם עלייה במשקל היא החלק הקל, יחסית, של תהליך השיקום.

הצוות המפקח על שיקום הפרעות אכילה כולל מטפל פסיכולוגי, רופא, תזונאי, בני משפחה וחברים המעורבים מקרוב בתהליך, אך בסופו של יום הבחירה לאכול נכון על מנת לשמור על מטרות משקל בריא, הן בחירתו האישית של אדם הסובל מההפרעה.

המחשבות על עליה במשקל ממשיכות ללוות אדם עם ההפרעה למשך כל החיים, וזהו נתון אותו יש לקבל. הצלחת השיקום נמדדת בהתאם ליכולת החוסן הנפשי להתמודד עם מחשבות אלו ולא להיכנע להן.

מרכז השיקום

מרכז השיקום מתמחה במתן מידע בתחום השיקום, כל מה שרציתם לדעת על שיקום במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
פסיכולוג
הלם קרב: זיהוי, הבנה ותמיכה – מדריך לחיילים, חברים ובני משפחה

הלם קרב, או פוסט טראומה, הוא מציאות כואבת עבור רבים מהחיילים והחיילות בישראל. על פי נתונים עדכניים, אלפי לוחמים ולוחמות מאובחנים מדי שנה כסובלים מהלם קרב, והמספרים ממשיכים לעלות. זיהוי מוקדם של התסמינים והפניה לטיפול מתאים הם קריטיים להתמודדות מוצלחת ולחזרה לחיים תקינים. מאמר זה נועד לספק מידע, הבנה ותמיכה לחיילים, חברים ובני משפחה המתמודדים עם הלם קרב.

לקריאת המאמר »
תגידו שלום לדליפות היתרונות של תחתונים סופגים לחוזק רצפת האגן

תרגילי רצפת האגן חיוניים לשמירה על שליטה בשלפוחית השתן ומניעת בריחת שתן. תרגילים אלה כוללים כיווץ והרפיה של השרירים התומכים בשלפוחית השתן, הרחם והמעיים. עם זאת, לפעמים עדיין יכולות להופיע דליפות, במיוחד במהלך פעילות גופנית או כתוצאה מחולשת שרירי רצפת האגן.

לקריאת המאמר »
072-3341191
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!