שיקום תנועתי

שיקום זה לא משחק! בחרו נכון – המרכז לשיקום!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

שיקום תנועתי
שיקום תנועתי

מחלות והפרעות רבות עלולות לגרום להפרעות בתנועה, עקב כך, חלק מהחולים חווים חוסר יכולת לבצע תנועות תקינות וחלק מהחולים סובלים מהופעת תנועות בלתי רצוניות.

הפרעות בתנועה מסווגות לרמות ודרגות חומרה שונות ועלולות להתרחש עקבהגורמים הבאים:

  • פגמים מולדים, מחלות תורשתיות, מחלות זיהומיות,
  • פיברומיאלגיה ( FMS) עקב סיבוכי מחלות שונות,
  • מרפק טניס וגולף (Tennis & Golf Elbow),
  • סיבוכי ניתוחים,
  • סכיאטיקה,
  • צליפת שוט (Whiplash ),
  • תסמונת התעלה הקרפלית בשורש כף היד (CTS ),
  • תאונות שונות (תאונות דרכים ,תאונות בצבא וכדומה), קטיעות גפיים, פציעות מאמץ חוזרות,
  • דלקות גידים ושרירים,
  • כאבים כרוניים,
  •  כאבי שרירים,
  • בלט דיסק
  • שבץ מוחי, מחלות נוירולוגיות,
  • מחלות כגון: פרקינסון, הנטינגטון, כוריאה, דיסטוניה,
  • פציעות ספורט,
  • כאבי אגן וכאבי גב תחתון ועוד

את המחלות הגורמות להפרעות בתנועה מסווגים כמחלות הגורמות לתנועות היפר קינטיות או להפרעות הגורמות לתנועות היפו קינטיות. כמו כן, קיימות הפרעות בתנועה זמניות, לדוגמא אלו הנגרמות מתופעות לוואי של תרופות.

הפרעות בתנועה יכולות להיות אקוטיות-זמניות או כרוניות-ממושכות וחלקן אף לכל החיים. אחת התופעות הנפוצות ביותר בהפרעות תנועה הינה רעד. סימפטום הרעד מלווה במרבית הפרעות התנועה, ישנם סוגים שונים ודרגות חומרה שונות.

חשוב לטפל בהתאם למחלה ולבעיה אשר בגינה החלו להופיע תסמיני הפרעות בתנועה. שיקום תנועתי הינו חלק חשוב במערך הריפוי לאחר הופעת הפרעות בתנועה.

מהו שיקום תנועתי?

שיקום תנועתי לרוב קרוי גם שיקום תנועתי אורתופדי בשל אופי המחלות שחלקן מיוחסות ופוגעות במערכת השרירים והעצמות המשתייכות למערכת האורתופדית.

מרכזים ומחלקות לשיקום תנועתי, פועלות בשיתוף פעולה עם צוות מקצועי ורב תחומי, אשר צריך להיות מלווה במרבית המקרים עם רופא נוירולוג או\ו עם רופא אורתופד.

על מנת לעזור לאדם הסובל מהפרעות בתנועה ולשקם את גופו, נפשו וחייו, יש צורך בידע מעמיק והבנת פעולות מערכת התנועה בפרט והמערכת הנוירולוגית והאורתופדית בכלל.

לכן, צוות השיקום התנועתי הינו צוות המשלב שיטות טיפול וטכניקות שונות, אשר מטרתן לעזור למטופל לשקם, ולאזן את הבעיות אשר נוצרו במערכת התנועה עקב המחלה וללמדו טכניקות שונות כיצד להמשיך בחייו למרות המגבלות.

כמו כן, השיקום התנועתי שם דגש על מכלול חייו של המטופל וכחלק מתוכנית השיקום התנועתי, לומד המטופל כיצד לתפקד בחיי היומיום, כיצד לשפר טווחי תנועה, כיצד להפיג כאבים עקב המאמץ הפיזי והמחלה.

מטופלים רבים עוברים פיזיותרפיה, טכניקות עיסוי שונות להפגת מתחים וכאבים, ריפוי ועיסוק ועוד. קיימת חשיבות מרכזית, מלבד שיקום הפיזיולוגי, גם לשיקום הנפשי, חברתי ומשפחתי של המטופל.

חלק מהמטופלים חיו חיים רגילים עד לפגיעת המחלה בגופם והם צריכים ללמוד מחדש כיצד לשלב את המחלה עם חייהם, דבר העלול לגרום לתחושות של פחד, טראומה, דיכאון וכעס.

קיימות חשיבות עליונה לשילוב בשיקום התנועתי גם טיפולים פסיכולוגים שונים, טיפולים קבוצתיים עם מטופלים במצבים דומים וטיפולים פסיכולוגים משפחתיים בכדי לסייע למשפחה כיצד להתמודד עם המחלה של בן משפחתם ולעזור למשפחה להבין כיצד חיים לרות המגבלות והכאבים החדשים.

הטיפולים המוצעים לשיקום תנועתי כוללים: טיפולים רפואיים שונים, טיפולים בתרופות, טיפול ממוקד כאב, פיזיותרפיה בהתאם להפרעה התנועתית, מתיחות לשיפור טווחי תנועה, תרגילים שונים לחיזוק השרירים, טיפולים לשיפור ניידות, טיפולים לספסטיות מופשטת או ממוקדת, טיפולים שונים על פי דרגות רעד וסוגי רעד, טיפולים על ידי עובדות סוציאליות, פסיכולוגים ומרפאות בעיסוק.

בשיקום התנועתי מסייעים הן למטופל והן לבני משפחתו להתרגל למציאות החדשה בהן זמנית או קבועה. השיקום התנועתי חייב להיות הוליסטי משולב ומורכב מכל האספקטים של חיי המטופל.

מרכז השיקום

מרכז השיקום מתמחה במתן מידע בתחום השיקום, כל מה שרציתם לדעת על שיקום במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
פסיכולוג
הלם קרב: זיהוי, הבנה ותמיכה – מדריך לחיילים, חברים ובני משפחה

הלם קרב, או פוסט טראומה, הוא מציאות כואבת עבור רבים מהחיילים והחיילות בישראל. על פי נתונים עדכניים, אלפי לוחמים ולוחמות מאובחנים מדי שנה כסובלים מהלם קרב, והמספרים ממשיכים לעלות. זיהוי מוקדם של התסמינים והפניה לטיפול מתאים הם קריטיים להתמודדות מוצלחת ולחזרה לחיים תקינים. מאמר זה נועד לספק מידע, הבנה ותמיכה לחיילים, חברים ובני משפחה המתמודדים עם הלם קרב.

לקריאת המאמר »
תגידו שלום לדליפות היתרונות של תחתונים סופגים לחוזק רצפת האגן

תרגילי רצפת האגן חיוניים לשמירה על שליטה בשלפוחית השתן ומניעת בריחת שתן. תרגילים אלה כוללים כיווץ והרפיה של השרירים התומכים בשלפוחית השתן, הרחם והמעיים. עם זאת, לפעמים עדיין יכולות להופיע דליפות, במיוחד במהלך פעילות גופנית או כתוצאה מחולשת שרירי רצפת האגן.

לקריאת המאמר »
072-3341191
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!